http://blogs.pravda.com.ua/authors/gera ... 59a664382/
...Друг каже, що сьогодні он кримські батьки називають сина бандерівцем й виганяють з дому... "Как они потом – после всего – будут жить?"... Лінія фронту пройшла через хати. На одній вуличці в Саках, де ліворуч – татарські хати, а праворуч – російські, сусідки сидять в інтернеті й строчать у Однокласники- Вєра пише: Гулю надо вивезти из Крыма со всеми манатками" – "Гуля читає й питає в чаті: "Вєра – за что?..." Як вони виведуть увечері на вулицю дітей до одного пісочника, як робили це завжди?
Друг каже, що "бабушка", яка вже з хати не виходить через старість, просить принести їй завтра урну, "чтобы она проголосовала за Россию..." Їй кажуть -" напишите заявление" – вона каже, що вже не може писать... "Стоя, прости Господи, одною ногою уже не тут, -каже мій друг, -бабушка нас хочет оставить после себя в России. І те бабки, что везут закатки освободителям в Перекопск..." А інший росіянин, що на вибори ніколи не ходив, завтра йде – "против России голосовать пойду!"...
...Люди почали кидатися одне на одного на вулицях, в транспорті... "Фронт пройшов через кожного, – каже мій друг – "Люди тут всегда были зазомбированные. "Янукович – надежда Крыма" писали, теперь – "Путін – надежда..." Но сегодня – особый случай. Пропаганда порвала всех без выстрела. Те, с кем вчера дружил, сегодня смотрят красными глазами и шипят, что вот придет Сашко Белый и оторвет тебе... А Цеков, дословно, обьявляет, что 17-го будет счастье! И все ждут пришествия счастья...
Думаю, каже мій друг, нам тут, в Криму, треба знову, ще раз, пережити якийсь досвід. Жебрацтво, на яке ми тут приречені Росією. Голод. Спрагу. Приниження...
Я звідси не поїду – он пологовий будинок, де мене мама народила понад півстоліття тому, он там мій дід похований...Я не уявляю, як це мені йти й мінять паспорт на російський...Як жить серед цих пересварених людей...Але бігти – не побіжу...
Але ж, кажу я, Україна винувата дуже, ми ж з вами знаємо...Що робитимемо тепер?
Знаємо, каже...Щось та робитимемо...
- А сіять будете? – Да что сеять, если воды не будет? Вон лук зеленеет, любимый, синий сладкий крымский, он без воды никак – зачем он зеленеет, если воды больше не будет?...