ПОКОРОКОВА ПОСАДКА Paphiopedilum на прикладі Paphiopedilum rothschildianum Х sib з ФОТО (ВСІ ФОТО ПОКРОКОВО В КІНЦІ). Тут я показую посадку кальцефіла і фласочника, але посадка не кальцефіла відрізняється тим що не потрібно додавати карбонат кальцію і все. Підлітки більші і дорослі саджаються так само тільки кора потрібна фракцією 18-25 мм.
1. Приклад цвітіння купленої рослини з інету (виробників) ФОТО 1
2. Куплена рослина практично фласочник (сіянець) яку я отримав сьогодні. Підготовлена до посадки (знятий один нижній листок щоб заглибити нормально, замочена в розчині актеліку (пакетик на 1 літр води на 40-50 хвилин) для профілактики шкідників. ФОТО 2
3. Підготовлені горщик на 450 мл і порізана сепія (внутрішній панцир каракатиці, сама краща добавка карбонату кальцію) секатором на фрагменти фракція 5-10 мм. Для дорослих і підлітків побільше розмір часточок 10-15мм. ФОТО 3-4
4. Всі частини складові субстрату порізаний мох сфагнум, кора , і сепія. ФОТО 5
5. Кора фракція 8-10 мм. Як я писав вище для більших підлітків і дорослих фракція повинна бути 18-25 мм. Кусочки кори вологоємкі вибрав з субстрату Піня Роял Мікс. ФОТО 6
6. Мох сфагнум сухий порізаний ножицями десь 10-20 мм і розпушений. ФОТО 7
7. Підготовлена вже суміш кори, моху і сепії.
Кори 50-60%
Мох сфагнум 40-50%
Сепія 1 велика штука на 0,5 літра субстрату приблизно ВИКЛЮЧНО ДЛЯ КАЛЬЦЕФІЛІВ (як дізнатися чи кальцефіл чи ні... дуже просто питаєте в ШІ забивши назву чи показавши штучному інтелекту фото вашого гібрида/вида). Тобто в складі 0,5 літра субстрату повинна бути одна велика сепія, не 0,5 суміші моху і кори + одна сепія, а в тому числі. Не кальцефілам наприклад звичайним американським гібридам додавати не потрібно. ФОТО 8
8. Ну і завершальний етап посадка в вищезазначену суміш. Корені розправляємо щоб в кучі не були. Суміш не трамбуємо, а втрушуємо між коренів постукуючи рукою збоку горщика. ОБОВ'ЯЗКВО САДЖАТИ З ЗАГЛИБЛЕННЯМ ПІД САМІ ЛИСТКИ! Але субстрату в пазухах листків не повинно бути. відразу після посадки полив і поставив на світле місце але сонце на них потрапляти не повинно взагалі поки не вкоріниться добре. ФОТО 9-11.
Мій Paphiopedilum sanderianum від сіянця до цвітіння
- Сергій
- Новичок
- Контактная информация:
Re: Мій Paphiopedilum sanderianum від сіянця до цвітіння
- Вложения
-
- 1.jpg (77.69 КБ) 28 просмотров
-
- 2.jpg (147.98 КБ) 28 просмотров
-
- 3.jpg (182.33 КБ) 28 просмотров