Мій Paphiopedilum sanderianum від сіянця до цвітіння

Сергій
Новичок
Контактная информация:

Re: Мій Paphiopedilum sanderianum від сіянця до цвітіння

Сообщение Сергій »

ПОКОРОКОВА ПОСАДКА Paphiopedilum на прикладі Paphiopedilum rothschildianum Х sib з ФОТО (ВСІ ФОТО ПОКРОКОВО В КІНЦІ). Тут я показую посадку кальцефіла і фласочника, але посадка не кальцефіла відрізняється тим що не потрібно додавати карбонат кальцію і все. Підлітки більші і дорослі саджаються так само тільки кора потрібна фракцією 18-25 мм.
1. Приклад цвітіння купленої рослини з інету (виробників) ФОТО 1
2. Куплена рослина практично фласочник (сіянець) яку я отримав сьогодні. Підготовлена до посадки (знятий один нижній листок щоб заглибити нормально, замочена в розчині актеліку (пакетик на 1 літр води на 40-50 хвилин) для профілактики шкідників. ФОТО 2
3. Підготовлені горщик на 450 мл і порізана сепія (внутрішній панцир каракатиці, сама краща добавка карбонату кальцію) секатором на фрагменти фракція 5-10 мм. Для дорослих і підлітків побільше розмір часточок 10-15мм. ФОТО 3-4
4. Всі частини складові субстрату порізаний мох сфагнум, кора , і сепія. ФОТО 5
5. Кора фракція 8-10 мм. Як я писав вище для більших підлітків і дорослих фракція повинна бути 18-25 мм. Кусочки кори вологоємкі вибрав з субстрату Піня Роял Мікс. ФОТО 6
6. Мох сфагнум сухий порізаний ножицями десь 10-20 мм і розпушений. ФОТО 7
7. Підготовлена вже суміш кори, моху і сепії.
Кори 50-60%
Мох сфагнум 40-50%
Сепія 1 велика штука на 0,5 літра субстрату приблизно ВИКЛЮЧНО ДЛЯ КАЛЬЦЕФІЛІВ (як дізнатися чи кальцефіл чи ні... дуже просто питаєте в ШІ забивши назву чи показавши штучному інтелекту фото вашого гібрида/вида). Тобто в складі 0,5 літра субстрату повинна бути одна велика сепія, не 0,5 суміші моху і кори + одна сепія, а в тому числі. Не кальцефілам наприклад звичайним американським гібридам додавати не потрібно. ФОТО 8
8. Ну і завершальний етап посадка в вищезазначену суміш. Корені розправляємо щоб в кучі не були. Суміш не трамбуємо, а втрушуємо між коренів постукуючи рукою збоку горщика. ОБОВ'ЯЗКВО САДЖАТИ З ЗАГЛИБЛЕННЯМ ПІД САМІ ЛИСТКИ! Але субстрату в пазухах листків не повинно бути. відразу після посадки полив і поставив на світле місце але сонце на них потрапляти не повинно взагалі поки не вкоріниться добре. ФОТО 9-11.
Вложения
1.jpg
1.jpg (77.69 КБ) 29 просмотров
2.jpg
2.jpg (147.98 КБ) 29 просмотров
3.jpg
3.jpg (182.33 КБ) 29 просмотров
4.jpg
4.jpg (245.76 КБ) 29 просмотров
5.jpg
5.jpg (218.64 КБ) 29 просмотров
6.jpg