Привіт! Моє захоплення орхідеями почалось давно.
Ще у 80-ті вперше побачила квітку-"тапочок" у маминій ілюстрованій книзі про квіти. В 90-ті вперче почула слово -орхідея- в назві фільму "Дика орхідея"

. В 2000-х побачила ці чудові квіти на прилавках українських магазинів.
Страшенно захотілося це чудо й собі, але ціни були шалені, тай загальноприйнята думка про орхідею, як важку для вирощування у домашніх умовах рослину. Роки 2 назад, подруга сказала що бачила недорогу орхідею в "Мегамаркеті", так у мене з"явилась людісія. Посадила я її в звичайний грунт і доглядала як за іншими вазонами. Тепер вона у мене цвіте. Літом побачила в магазинчику камбрію, і відважилась на більш примхливу орхочку, вона відцвіла і тепер непогано себе почуває. А цієї осені почалось...

Пішли ми з сім"єю у ботанічний сад, і з"явився у мене перший "тапок", куплений в оранжереї, незнаю ні кольору ні назви, але щастя мене переповнювало. Потім купила перший "фалік", через тиждень другий правда уцінений, потім ще один потім ще

. На форумі придбала дендробіум.
І це все на протязі 1,5 місяця. Після цього чоловік став цікавитись, конкретною кількістю орхідей, які мені необхідні для повного щастя

. Наївний... хіба може хтось дати відповідь на таке запитання.
На минулих вихідних ми вперше поїхали у "Ваш Сад". Я накінецьто вживу побачила як цвіте "тапок", один був високий з зеленим листям, а інший невеличкий з мармуровими листочками... і я питаю у чоловіка :-"Який з них мені вибрати," на що почула відповідь: "-Бери два". Потім підійшли до уцінених орхідейок, я роздивлялась їх, але взяти ще якийсь фаленопсис вагалась, так як не хотіла перегинати палку у кількості прдбаних орхочок за один раз. І тут моя друга половина узріла в моїх руках "фалік" з купою гарного листя і 2-ма цвітоносами без квітів, і пролунав голос : -"Боже яка гарна орхідея, берем ще цю"

.
Додому я їхала щаслива як слон

, а дома чоловік сказав що це буде його орхідея. Від тепер питання "а скільки ще орхідей потріно для повного щастя", у нас не лунає, бо чоловік каже що він тепер також "орходеїст".