.....

Ответить
marti
Местный
Местный
Контактная информация:

Re: .....

Сообщение marti »

Natasha писал(а):Маленькая деталь- о Запорожской области ничего не слыхать - никакого сепаратизма, тишь до блажь $:014
Каждый день хожу мимо ОДА, а штаб самообороны там же, самообороновцы тут же (вчера, кстати, их было значительно больше). Сепаратистский митинг у нас был один(еще до 16 марта), неагрессивный, из "бабушек СССР", в основном, - и все...ну, что побили немножко гастролеров на автовокзале, тут уже писали...а так город работает, практически, как всегда - и, похоже, дорожит этой стабильностью $:025 А поскольку Херсонская область к нам даже ближе, чем Киев - угадайте, кого боятся больше :mrgreen:
Кстати, с истребителями в небе (наши) все понятно, а танки на Херсонщине - кто слышал/видел? (коллега ездила к родителям на выходные - приехала впечатленная :shock: )

Natasha
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Natasha »

Дак отож, кому есть чего терять будут этих купленых гнать пагаными мётлами.

Диана
Site Admin
Site Admin
Контактная информация:

Сообщение Диана »

Слог понравился :)

Цієї ночі мешканці Харкова, а також гості міста, мали можливість спостерігати інтєрєсну картіну. Зграя карєнних харкавчан з криками "Аааа!!" і "Рассєя!!" гасала містом у пошуку мерії, яку вони хатіли захопить. Мешканці Харкова не растірялись і влаштували для любителів аквафреша захоплюючу екскурсію містом.
Був напрімер такий случай.
Театр опери і балету. Прохідна. На прохідній сидить дід-вахтьор - дивиться телік і щось бурмоче. Якщо підійти поближче то можна розбріти щось схоже на: "Заїбала ця реклама" і "Бляцький аквафреш". Знадвору починається якесь шарудіння яке поволі переростає у спробу виламування дверей і супроводжується криками "Аааа!!" і "Рассєя!!". Двері падають і на порозі з'являються захекані мудили в балаклавах.
Мудила перший: "- Дєд! Где Кернес?!"
Дід-вахтьор, не відводячи погляд від екрану, зі спокоєм авіадіспечера: "Який, в сраку, Кернес, тут тіатр блять. І він сьогодні уже закритий."
Мудила другий: "- Ти дєд нє борзей! Нам сказалі что здєсь у вас мерія!"
Дід-вахтьор таки відвів погляд від галубого екрану і розглядає гостей наче ті - пара літючих мавпочок у вольєрі: "Хлопчики, то вас хтось підступно наїбав. Мерії тут нема вже давно. Ще з тих пір як тут її ніколи не було. Але акцент у вас інтєрєсний і тому я вам допоможу". Дід оглядається на екран де втретє за двадцять хвилин почався ролик аквафреша. "Мерія у нас тепер у тому ж зданії де телевишка, тут недалеко, зараз розповім".
Зграя карєнних харкавчан з криками "Аааа!!" і "Рассєя!!" понеслаць у бік телевежи розлякуючи бродячих собак і домашніх кошечек.
Вони і вдруге, і втретє шукали мерію і майже знайшли її, але буквально на одну вулицю розминулись з натовпом маладьожі який йшов і співав "Путін хуйло". Врешті решт якась добра душа змилосердилась і відправила карінних харкавчан шукати мерію у райвідділ міліції, де їх усіх благополучно і запаковули на ніч.

Natasha
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Natasha »

НА ПЕРЕДОВІЙ. РЕПОРТАЖ ЗІ СПЕЦЗАГОНУ НА КОРДОНІ З РОСІЄЮ
…Третій тиждень я перебуваю у військовому спецзагоні особливого призначення, неподалік кордону з Росією, на північ від Києва. З цієї позиції до кордону — один крок. І саме звідси, як вважають військові стратеги, слід чекати головного удару потенційного агресора.

Про це пише Світлана Мартинець у виданні Експрес-onLine, передає Цензор.НЕТ.

Готовність №1: спати не роздягаючись, у напівдрімоті - автомат з набоями, пістолет та гранати при собі. Пілоти в кабінах екіпажів готові до зльоту. Гелікоптер у повному бойовому спорядженні. Наше завдання - захистити Україну. Я - солдат вертолітної сотні.
Раніше автомат викликав острах: якщо зброя - то небезпека. Але це відчуття залишилося там, у цивільному житті. Вiдтодi не минуло й місяця, а мені здається це було так давно. Тепер усе навпаки. Ми наче зріднилися. Я не знаю, як ото - спати без автомата.

N-ська частина - писали журналісти в роки минулої війни. Мої колеги з далекого 41-го не вказували й місцезнаходження частин: засекречували номери полків та гарнізонів від ворога, аби вберегти життя солдатiв. Ніколи не думала, що 69 років по війні у моїй країні, на 23 році її незалежності так писатиму і я.
- Дітки, не залишіть нас. Захистіть Україну. А як вмиратимемо, то разом, - вже звикаю, що люди обіймають й цілують нас на вулицях. Особливо старенькі.

- Вам би жити і жити, молоденькі ще зовсім, - плачуть обіймаючи. А молодші просять дати їм зброю і взяти зі собою до війська.Источник: http://censor.net.ua/r280015
Таке тут, неподалік кордону з Росією, де дислокується наша сотня - загін вертольотників, ставлення місцевого населення до людей у військовій формі.
Тут особливе відчуття небезпеки. Слово «війна» витає у повітрі. У небі, яке так люблять пілоти, серед котрих я сьогодні. Про можливу війну говорять цивільні в магазинах, на вулицях, у транспорті. Кордон. По той бік - російські війська. У них сучасна техніка, зброя, тисячі солдатiв. Вони - наші противники. Таке божевілля. Така історія.
Нас - лише сотні. І зброї мало. І техніки обмаль. У наші Мi-24, бойові гелікоптери, які, якщо потрібно, здатнi вмить вразити ворога, що наступає, я закохуюся, як у живих істот. Їх також мало. Збройні сили України знищували свідомо. Всі 23 роки. Показували лише красиві картинки про міць української армії у військових газетах та журналах. Особливо старалися щодо «гаранта і Верховного головнокомандувача» Януковича, де вони разом із Путіним обдивляються Крим.
З інтернету в мобільних телефонах, в новинах ми довiдуємося: українці зібрали для армії понад 60 мільйонів гривень, Кабмін виділив мільярди…

Я тут, на передовій, з пілотами з перших днів: ні людських грошей, зібраних в оті 60 мільйонів, ані державних наш загін не бачив. Ми не отримали жодної копійки. Можливо, колись їх і дадуть, але допомога потрібна не колись, а вже.
У перші дні, коли на військових УРАЛах і БТРах, що йшли колонами зі заходу країни на схід вітер так гордо розвіював синьо-жовті знамена, і мені хотілося плакати. Я бачила, як машини дорогою зупинялися. Ламалися. Були схожі на смертельно хворих людей. Старі дуже. По 35-40 років деяким. Стояли без руху, на колодках по 10-15 років. Вони впиралися безсило в асфальт, а солдати просили: «Давай, рідненька, не підведи».
До поламаних автівок підбігали селяни з поблизьких сіл і цивільні автомобілісти: купували запчастини, ремонтували. Ніхто не рахував гроші - давали хто скільки міг на ремонт. Якби військові чекали виконання заявок зі своїх штабів щодо поломок, то через паперову тяганину колони стояли б посеред дороги досі. Тож цивільні розуміли - часу обмаль: солдати їдуть не на навчання - їдуть на війну.

Колись історики опишуть ту страшну картину весни 2014-го: люди у поношенній військовій формі на машинах, наче зі старих кінофільмів, - залишки «реформованної» армії, вкрай зубожілої, і такі ж зубожілі цивільні - всі разом йшли боронити свою країну.
…Гаряча ванна, тепле ліжко і плаття - все залишися також там, у цивільному житті. Пілоти і солдати - бійці, як тут кажуть, живуть у польових умовах. Жартують, що умови - царські: закинуті приміщення переобладнали під казарми. Ще по кілька чоловік у кунгах. Це така військова машина, зісередини подібна до купе поїзда.
Хворіти тут не можна: кожен солдат, «бойовий багнет», на вагу золота.
Найважче було звикнути до черевикiв, які так багато рекламували колись по телебаченню - мовляв, перевзуваємо армію у зручне. Дзюськи, не взуття - колодки. На ногах з'явилися болючi мозолі.
Хоча дуже швидко на це перестаєш зважати, сидіти тут ніколи. Робота є постійно і для всіх. Солдат без роботи - не солдат. Треба готуватись до найгіршого. Час може йти на години.

Таких сотень, як наша, під кордоном багато. Хтось живе в ось таких кунгах і покинутих будiвлях, як ми, а хтось в окопах посеред поля. Генералів у полях, де можливі бої, немає. Не було і не приїздять. Принаймні за три тижні у нашій сотні я не бачила жодного.
Справжніх, бойових командирів, які здатні командувати і вести солдатів у бій, у нашій армії одиниці. Я лише тут це зрозуміла. У решти - погони, видані екс-президентом Януковичем за те, що допомагали розпродувати армію - розформовувати частини, продавати літаки, танки, військову форму, БТРи і вертольоти.
У пiдсумку маємо мінімум бойових спеціалістів: танкістів, артилеристів, десантників, пілотів, зв'язківців - i максимум управлінського персоналу. А по-армійському - «паркетних шаркунів». Цих ніколи не буде на передовій. Вони вміють хіба воювати по телефону і, як у фільмі «Весілля у Малинівці», міняти шапки: прийшли червоні, прийшли білі…
Середня зарплата військового - три тисячі. Це якщо політики не забудуть дати доплату в розмірі 60 відсотків. Інакше - 1650. Вдома дружини військовослужбовців живуть з дітками на позиченні гроші. Їхнi чоловіки тут, під кордоном з Росією, де замість бойових полків, бригад і гарнізонів - руїни. Знищено все.

Інформація про вертолітний загін, який прибув із Західної України, шириться тут швидко. Селяни несуть картоплю. Зносять мішками на плечах до сільрад і шкіл. Несуть у дешевих сумках, отих відомих картатих «кравчучках» сало у трилітрових банках, малинове варення, старенькі телевізори й дешевенькі обігрівачі. Віддають часто останнє, аби нагодувати й зігріти людей у камуфльованій формі солдата.
- Не треба картоплі, скажіть людям, що у нас вже досить запасiв, - просимо з офіцером у водія, який привіз продукти.
- Ми знаємо, що є запас. Але люди наші кажуть так: нехай краще зігниє, щоб лише мир й аби Україна не була під Росією. А якщо облога, що тоді? - відповідає.
Не зігниє. Ми передаємо продуктові запаси у «поля» тим, до кого не можуть доїхати. Від тих банок з варенням, що готували жінки своїм дітям, а тепер діляться з нами, солдатами, щемко пече біля серця. Здається, нічого смачнішого у житті я не куштувала. Тією малиною пахне нині країна.
А ще місцеві підприємці допомагають. Привезли бензопили, баки на воду, 170 пар шкарпеток і 90 комплектів біленьких простирадл. Старі ми збираємо аби передати додому, у військові частини. Там новобранці, ті, котрих мобілізувала держава на охорону країни, сплять без матраців і постелi, на голій сітці.

Не вистачає грошей. Бо потрібно купити все: від радіостанцій і аж до віникiв та порошку для прання. У берцях, військових черевиках протираються устілки. Пара коштує 20 гривень. Потрібно сто пар. Єдині гроші, які нас рятують, - це гроші моїх колег, журналістів, і знайомих - викладачів, юристів, які «скинулися». Вони й покривають наші злидні.
Тут, на передовій, серед наших військових я зрозуміла справжню ціну обшарпаного вітрами українського прапора. Я бачила сльози в очах командира, коли він на нього дивився. Того прапора, на який для війська списують тисячі, а у нас синьо-жовта тканина з найдешевших. Тут я відчула справжній смак хліба. Залишки хліба не викидають - сушать на грінки. Потім намащуємо салом та часником, які принесли нам люди. У жодному ресторані не куштувала такої смакоти.
Перебуваючи тут, на межі, такій тонкій межі життя, де смерть солдати вважають за честь, я зрозуміла справжні цінності. Я бачила, як вартові уночі оберігають спокій людей. Нас, військових, і маленьку дитину за вікном цивільного будинку. У руках вартових - дешевенькі ліхтарики. А у російського солдата спорядження на три тисячі. Доларів.
Хоча б замінити ті дешевенькі ліхтарики на прилади нічного бачення. Такi, як у військових у всьому світi. Маючи такий прилад, варта зможе проглядати нічну територію на відстань 700 метрів. Є і такі, де видимість на сто. Хоча б так. Але… Але один з тих нічних приладів коштує 17 тисяч гривень.

Немає приладів нічного бачення для пілотів. Немає парашутів. Немає вакуумних нош для порятунку ранених. Немає сучасних «джипієсів» для навігацій. Немає рацій, запчастин до військових машин, насосів і ще багато чого. Але солдати жартують. А коли дуже допече, кажуть на адресу тих, хто продав армію, нецензурне і тверде: с-ки.
…Бій якщо буде, то для багатьох - останній. Це також розуміють усі. І солдати, і я - журналіст. На шикуваннi командир чітко віддає наказ: якщо російські війська переступлять український кордон - стріляти. На ураження цілей.
- За нами - Україна. Хто боїться чи має якийсь сумнів - крок уперед зробіть краще зараз, - каже командир вертолітників. За національністю він - росіянин. За духом і душею - українець. За його плечима Афганістан і сім миротворчих місій: Югославія, Ліберія, Конго. Уперед не ступив ніхто. Я знаю: наша вертолітна сотня буде боронити країну до останнього патрона. Зрадників тут не буде.

Світлана МАРТИНЕЦЬ

Mag
Moderator
Moderator
Мобильный: 80667902868
Контактная информация:

Сообщение Mag »

RomUA писал(а):
активісти Народного ополчення знесли все наметове містечко сепаратистів з території біля пам'ятника героям-ольшанцям у Миколаєві.
Миколаєвці, ви супер.
Спасибо, ребята !
Нас это стадо достало - не поверите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Сплошной молодняк,причём бомжацкого вида и явно не местный.
А знаете,что было самое приятное ? Народное ополчение состоит из обычных людей,горожан.Нам нет дела,кто какого цвета и политических взглядов, когда речь идёт о бардаке в родном городе, нарушении порядка и игре в футбол на мемориальном комплексе освободителям города.Кому понравится,когда какая-то быдлота с триколором (да с любым флагом,любой страны) гоняет мячик по могилам солдат Великой Отечественной.
Вот народ и не выдержал, смели эту болячку...Теперь на главной площади постоянно дежурит Народное ополчение и милиция.Да ещё крымские десантники помогли...

Mariia
Местный
Местный
Мобильный: 0984590092
Контактная информация:

Сообщение Mariia »

Миколаївці, ви молодці і герої! Саме так. Для мене герой, це той, хто може швидко прийняти правильне рішення і показати приклад іншим. Я неодноразово була у Миколаєві і друзів маю, але такого не очікувала. Щойно слухала розповідь активіста вчорашніх подій, де він розказував про організаторів проросійського майдану. І чоловік, явно далекий від військової справи, чітко ідентифікував спецгрупу з 8 - 10 чоловік росіян. Які тільки стало гаряче, одразу ж розчинилися. Питання: а СБУ сліпе?

Ashberry
Местный
Местный
Мобильный: 0675678037
Контактная информация:

Сообщение Ashberry »

Горжусь Николаевцами
Новость про стрельбу в Днепре скорее фейк, люди которые там живут ничего не слышали и не видели.
У нас на улице сейчас информативнее чем в инете. Сосед помогал выводить солдат из Крыма, рассказывал просто ужасы о военных; знакомые выезжали семьей через крымскую границу пережили немало когда их машину при обыске крымские самообороновцы буквально выламывали не дожидаясь когда найдут ключи, а со второй машины где нашли монтировку водителя куда-то увели и уже который день от него нет новостей. Педагог на переменке отмалчивалась при всеобщем восхвалении новой власти, вечером к ней домой пришли подозрительные типы с разъяснительной беседой и вопросами :shock: Знаю что у многих в квартирах уже живут самозаселенцы....
Я понимаю, что возможно все не так плохо, но не верить людям стоящим перед тобой сложно, сосед напротив, владелец службы перевозок - машину в Крыму отобрали, его водитель избит, пешком и на перекладных добирался домой, сейчас в больнице
В Крыму реально все так запущено?
И да, только у меня в окружении найдется несколько десятков беженцев из Крыма, многие еще не сбежали в надежде продать квартиру или скорее не потерять, так как пустующие не остаются долго без хозяев. Приколы с новыми документами, необходимостью постоянно отмечаться и пр уже не смешит. Говорят что Крым вернулся не в совок, а глубже, в эпоху сталинских времен $:099

А на улице весна в розарии розы сверкают листьями, цветут черешни, пафик филипинец, интермедии катлючки, дендр линдней.... все бы радовало, да как-то грустно

Есть ли Харьковчане на форуме, скоро надо ехать в Харьков, как у вас дела? То что по телевизору пугает, но и про Днепр показывали русские СМИ страшилки, а на самом деле все нормально.

RomUA
Двинутый АтЭццц
Контактная информация:

Сообщение RomUA »

http://news.liga.net/news/politics/1294 ... mochiy.htm

чем дальше, тем все больше и больше начинаю уважать Яценюка.

marti
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение marti »

+100% $:008

marti
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение marti »

Николаев - правда? "Гитлерюгенд" вполне в духе Пу http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/9 ... ?attempt=1

sandra
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение sandra »

RomUA писал(а):http://news.liga.net/news/politics/1294 ... mochiy.htm

чем дальше, тем все больше и больше начинаю уважать Яценюка.
Поддерживаю тоже :)
Было очень приятно смотреть, как он общался с лидерами ЕС в Брюсселе и было видно, что он на всех произвел хорошее впечатление, все ему улыбались и воспринимали как своего.

sandra
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение sandra »

marti писал(а):Николаев - правда? "Гитлерюгенд" вполне в духе Пу http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/9 ... ?attempt=1
У меня подозрения, что российскую гопоту под названием "НАШИ" и послали на Украину. Сейчас для них в России неотложных дел нет, ну их и пристроили. Наверное, летом теперь вместо лагеря на Селигере отправят их в Крым в Артек.

marti
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение marti »

Только что меня одна пенсионерка убеждала, что на Селигере живут замечательно (у нее там сестра): 4тыс гривен пенсия, и внуки-дети ездят на японских машинах...и медобслуживание бесплатное (только взятки врачам дают - но это и у нас есть). Правда, почему-то сестра приезжала делать операцию сюда... :roll: А я ей ответила, что в любом случае, Украина - моя Родина, и продавать ее кому бы то ни было ни за 4тыс пенсии, ни за японскую машину я не собираюсь... по-моему, она не поняла, в чем смысл $:025
Симферополь - для вас $:032 http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/9/7021870/

Наташа Мазур
Местный
Местный
Мобильный: 0979107773
Контактная информация:

Сообщение Наташа Мазур »

Миколаївці вкотре заслуговують аплодисментів $:007 http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/9/7021880/

Алхимик
Циничный Эксперт
Циничный Эксперт
Контактная информация:

Сообщение Алхимик »

Чувство юмора человека зависит прежде всего от способности посмеяться над самим собой. :)
Вложения
1175490_1488013934751721_3379038069060304226_n.jpg
1175490_1488013934751721_3379038069060304226_n.jpg (31.72 КБ) 2040 просмотров

Ответить

Вернуться в «О разном»