Назва смт походить від тюркомовних племен торків, які у XI — XIII століттях захищали південні рубежі Київської Русі.
Також походження назви селеща пов'язують з іменем першого поселенця Торчака(в іншому джерелі Іоан Торчин) - «старшого конюшні» луцького князя. Його рід володів Торчином, як свідчать історичні документи, до 1480 року, а потім відійшов до луцьких католицьких єпископів.
У кожного народу є слова, запозичені у інших народів. Справа не в цьому.
Перегинали палицю люди часто і будуть перегинати. Це я щодо Фаріон. Не поділяю її поглядів в плані "чемодан, вокзал, Россия".
Щодо Шевченка теж погоджуюся. Я працювала музкерівником в дитячому садочку. Так от, до 1990 року в кожній групі на стіні висів портрет Леніна. Роки розпаду СРСР в моєму житті співпали з навчанням в інституті. І коли я повернулась після навчання - побачила в кожній групі на місці Ленінських - портрети Шевченка. Не могли у нас люди без ідолів залишитись. Замість одного обрали іншого.

Моя думка - не слід нікого ідеалізувати. МИ ВСІ ГРІШНІ. І Шевченко навряд чи був святим. Давайте брати у талановитих людей те прекрасне, що вони встигли створити, а не шукати чорні плями в їх біографії. У кожного з нас є свої скелети в шафі.

Я дуже люблю і російську мову, і літературу ( це був один з моїх улюблених предметів в школі). А від музики Чайковського - просто млію. Хоча є немало доказів, що Петро Ілліч був нетрадиційної орієнтації. Невже після цього його музика перестане бути прекрасною???