П.Глоба о "светлом " образе Тимошенко.

Ответить
Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Re: П.Глоба о "светлом " образе Тимошенко.

Сообщение Giorgio »

mia - про історічєскі польскую ЗУ - ви загнули... Більше нічого не казатиму, вам би мало бути встидно за ваше невігластво. $:026

Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

mia писал(а):"
Ксения, а западная украина исторически польская - пусть там по польски все говорят, А остальная часть - российская - там всех поголовно обяжем на русский перейти:)
Почему не против татарского а против русского, на котором мыслит большая часть страны междупрочим...
Звідки у Вас такі дані про Західну Україну? Ви десь чули там на вулиці польську мову? Чи сотні невдоволених поляків мітингують за порушення свої прав? А може села, де проживає корінне населення полонізовані?
Західна Україна стала польською територією при утворенні Польсько-Литовського князівства, державною мовою в якому була українська. Пізніше дана територія була заселена польською шляхтою, яка отримала там маєтки. Але корінне населення завжди було українським. Найбільших утисків ця земля зазнала не від поляків , а саме від радянською влади.
А може Данило Галицький був поляком і проповідував польську культуру?

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Giorgio писал(а):Федоре, прикол в тому, що я вважаю батьківщиною саме ту Україну, територія якої була окреслена межами УРСР.
Так ты таки в СССР родился? Q.e.d. А в какой момент СССР перестал быть твоей родиной и ею стала его часть?
Giorgio писал(а):якщо Італія (говорю про ту державу за кордоном, про яку знаю найбільше) - маріонеткова держава, то я хочу щоб ми жили в такого типу маріонетці
Видишь, дело не в независимости, а в уровне доходов. Сицилия и в составе Италии живёт неплохо, не так ли? От отделения доходы украинцев только пострадали.
Giorgio писал(а): мені ближче система західних цінностей, аніж совок, який насаджував сирисири.
Мне ближе система христанских ценностей. а не то, что насаждал Совок или насаждает Запад.
Giorgio писал(а):під словом Малоросія уже розуміється щось меншовартісне і вторинне, хоча тобі ця назва можливо близька до душі, я не знаю цього.
Пропаганда и передел истории в действии. Украинцев успешно убеждают, что Малороссия это не их самоназвание (как же, ведь есть корень "Росс"), а что-то оскорбительное.
Giorgio писал(а):Тому, якщо воссоєдіняться -то я з задоволенням воссоєдінюсь з Євросоюзом.
Давно уж мог бы поехать в Евросоюз. А мы хотим объединения Родины, а не вассалитета в ЕС.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Ксения писал(а):Федоре, а Ви ніколи не задумувались над тим , чи захочуть самі Росіяни
Большинство россиян удивляются: "жили вместе, дружили. Зачем нужно было отделяться". Мне нечего им ответить. Рассказываю про коммуняк в ВС, которым нужна была собственная вотчина. Так что за россиянами дело не станет.
Ксения писал(а): Та й Путін з Медведєвим не виявляли бажання приєднати(воз"єднати) Росію до України.
Они не на вечно, слава Богу.
Ксения писал(а): Невже Ви думаєте, що нас там чекають з хлібо-сіллю?
Ага. Будут рады воссоединению. И мы их с хлебом-солью.
Ксения писал(а):А от від України як колонії вони б не відмовились. У даному випадку жодних обов"язків і відповідальності- тільки вимоги.
Колония им не нужна. Колонию нужно кормить...
Ксения писал(а): Щось схоже на перші спроби Азарова розмовляти на українській мові.
Или Ваши попытки. По-украински грамотно будет "українською мовою". $:028
Так что русский и нужно укреплять, чтобы мировой язык у себя на родине не становился русско-малороссийско-польским суржиком.
Ксения писал(а): Західна Україна стала польською територією при утворенні Польсько-Литовського князівства, державною мовою в якому була українська.
Интерсно, откуда эта легенда взялась? Помню, в Белоруссии нас убеждали, что языком Речи Посполитой был белорусский.
Ксения писал(а): Але корінне населення завжди було українським.
Может русинским?
Ксения писал(а):А може Данило Галицький був поляком і проповідував польську культуру?
Даниил был православным. А население Западной Украины сейчас в большинстве либо еретики, либо раскольники.
Последний раз редактировалось Feodor 25 авг 2010, 11:21, всего редактировалось 1 раз.

Ксения
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Федоре, я уже Вам рекомендувала влаштуватись коректором в газету. Там, за виправлення помилок, гроші платять.
Ви володієте літературною українською, але я розмовляю цією мовою усе життя. Вона у мене не тільки літературна, але ще й розмовна, тому й трапляються такі помилки. Але я їх робитиму ,час від часу, бо для Вас це своєрідна віддушина, можливість поязвити, коли не вистачає здорових аргументів.
То до кого Ви нас з Юрою і Ромою занесете: до єретиків чи роскольників? Чи ще якесь цікаве визначення підберете?
А Путін і Медвєдєв надовго, так як і унас ВФ.
А корінне населення таки українське, бо час русинів уже давно минув.

Ксения
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Польсько-Литовське князівство і Річ Посполита- дві різні держави в різному часовому проміжку, тому могла і бути білоруська, на якомусь певному етапі розвитку даної держави. Чи мала бути обов"язково польська?

Манула
Местный
Местный
Мобильный: 0672661912
Контактная информация:

Сообщение Манула »

Читаю аргументы Фёдора - религия не та, язык не тот, идентичность не та ... Зачем нам объединяться, чтобы чувствовать себя "второсортными", ходит строем и петь под одну дудку? Цель объединения с супердержавой?

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Ксения писал(а):Федоре, я уже Вам рекомендувала влаштуватись коректором в газету.
Спасибо. когда там будут платить столько, сколько мне нужно - всепринепременнейше устроюсь!
Ксения писал(а):Вона у мене не тільки літературна, але ще й розмовна, тому й трапляються такі помилки.
Но пишете же Вы не на разговорном языке. Хотя... Проехали...
Просто, перед тем как указывать кому-то на необходимость изучение "мовы" следует её выучить самому (самой). Иль нет?
Ксения писал(а):То до кого Ви нас з Юрою і Ромою занесете: до єретиків чи роскольників?
Эт вам самим решать.
Ксения писал(а): А корінне населення таки українське, бо час русинів уже давно минув.
А по-моему, только начинается. В Словакии есть надписи на русинском, скоро и в Подкарпатской Руси будут. Свободу Брию Деточкину!

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Манула писал(а):Зачем нам объединяться, чтобы чувствовать себя "второсортными", ходит строем и петь под одну дудку? Цель объединения с супердержавой?
Чтобы не быть третьестепенной страной, а быть первостепенной. Сразу появится огромное количество новых возможностей. Например, детям спокойно поступать в первоклассные университеты.

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Ти собі Федоре хоті цього. Навіть у Союзі я ніколи не думав про Росію і т.д. як частину своєї Батьківщини. Це дебілізм. Якщо вже говорити про самоназву - то є ще Київська Русь, імя якої нахабно передерла і перекрутила Росія, яка до того часу звалася Московією.
Щодо вассалітету. В тому об"єдінєнії, якого ти хочеш - таки буде васалітет, ще й який, ми ще не приєдналися - а прояви того васалітету я вже бачу. Я ліпше буду жити в країні - васалі ЄС, а не Росії.
А в Євросоюз я цілком можливо, що поїду на пару років з цієї зими.

Щодо мови - моя бабця жила в ЗУ за Польщі, вона - напівполька, знала українську, польску а трохи пізніше - і російську.
Манула $:008
Федоре, якщо я не вважаю себе ні єретиком, ні розкольником? Може ти щось новеньке придумаєш?

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Giorgio писал(а): Якщо вже говорити про самоназву - то є ще Київська Русь
Вот именно! Назвали бы страну хоть Русью, а то О/Украиной... Стыдно!
Giorgio писал(а): В тому об"єдінєнії, якого ти хочеш - таки буде васалітет
С чего это вдруг? РФ - федерация. Украина будет одним из субъектов.
Giorgio писал(а):Я ліпше буду жити в країні - васалі ЄС, а не Росії.
А чем лучше? Ты поживи сначала в ЕС хоть пару-тройку лет. Потом поговорим.
Giorgio писал(а):А в Євросоюз я цілком можливо, що поїду на пару років з цієї зими.
Замуж выходишь? $:025
Giorgio писал(а):Щодо мови - моя бабця жила в ЗУ за Польщі, вона - напівполька, знала українську, польску а трохи пізніше - і російську.
Молодчина бабця! Моя тоже свободно говорила по-польски, русски и украински.
Giorgio писал(а):Федоре, якщо я не вважаю себе ні єретиком, ні розкольником?
Так это прекрасно что ты не еретик и не раскольник! Слава Богу!

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Федоре, ці всі твої слова - знову пінг-понг репліками.
Суб"єкт федерації - значить підпорядкована структура. В ЄС формат інший.
Пожити в ЄС? Я й поживу. Пані Марія, дружина Лучано, мама чоловіка моєї сестри розказувала про те, як там живеться. І Лучано розказував. Висновок - я хочу, щоб Україна була в складі ЄС. Ти соромишся назви Україна? Я нею горджуся.

рыба
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение рыба »

что-то меня заинтересовало деление на еретиков и раскольников.
раскольники - это киевский патриархат? да? а еретики?

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Шепотом: єретики - це католики напевне. :shock:

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Giorgio писал(а): Суб"єкт федерації - значить підпорядкована структура.
Сам придумал?
Giorgio писал(а): Пані Марія, дружина Лучано, мама чоловіка моєї сестри розказувала про те, як там живеться. І Лучано розказував.
ОБС.
Giorgio писал(а):Висновок - я хочу, щоб Україна була в складі ЄС. Ти соромишся назви Україна? Я нею горджуся.
А я не хочу, чтобы Украина была в ЕС. Зачем себя в рабство отдавать? Уж лучше тогда "независимость". Я не стыжусь названия Украина. Или Зимбабве. Или Уругвай. Моя страна, включающая Малороссию, называется Россией или Русью уже более 1000 лет.

Ответить

Вернуться в «О разном»